Çelik Konstrüksiyon Bina Görsellerimiz

Çelik Konstrüksiyon Nedir?

Çelik konstrüksiyon ev ve binalar hakkında aklımızdaki sorulara yanıt bulabilmek için, öncelikle çelik konstrüksiyonun ne olduğuna bakalım. Çelik konstrüksiyon, bir yapı tekniğidir. Bu teknik, tamamen çerçeveye bağlı bir binanın zemin, çatı ve duvarlarını desteklemek için dikdörtgen bir ızgarada inşa edilmiş dikey çelik tekniğinin gelişmesi, çok katlı binaların ve gökdelenlerin yapımını mümkün kılmıştır.

Çelik konstrüksiyon da bir çeşit prefabrikasyon yöntemidir. İnşa edilecek evin ihtiyaçlarına göre önceden hazırlanan çelik konstrüksiyon iskeleti, evi oluşturacak şekile dikilir. Bu da inşaat sürecini hızlandırıcı ve sağlamlaştırıcı bir etki yaratır.

Depreme Karşı Dayanıklıdır

Hiç kocaman bir binaya bakıp, “Bu nasıl oluyor da ayakta kalabiliyor?” diye düşündünüz mü? Ya da kimi deprem bölgelerindeki yapılar nasıl deprem esnasında hasar bile almadan kurtulabiliyorlar, merak ettiniz mi? Sorunuzun cevabı çelik konstrüksiyon içerisinde yer alıyor olabilir. Çelik konstrüksiyon ev mantığı ile inşaat sektöründe ön plana çıkan bir takım özellikler, bu evleri depreme karşı dayanıklı hale getirmelidir. Bu özellikler hafiflik, homojenlik ve esnekliği kapsamaktadır.

Homojendir

Bunun yanısıra çelik konstrüksiyon ev ve öteki yapılar yapılırken kullanılan çelik, betona göre çok daha homojen bir yapıya sahiptir. İçerisinde pek çok farklı maddeyi bulunduran beton yapılara oranla çelik bazlı yapılar tek bir madde içermeleri ile daha homojen bir şekilde imal edilmişlerdir. Peki, bu nasıl bir avantaj sağlar? Homojen yapılar depreme karşı neden dayanıklıdır. Bunun nedeni bir maddenin direnç gösterme özelliğine dayanmaktadır. Heterojen bir yapı her noktasında farklı bir direnç gösterir. Bu nedenle kimi noktalar dışarıdan gelen bir etki ile kırılabilirken kimi noktalar dayanır. Bu da deprem gibi bir durumda dezavantaj sağlar. Oysa çelik konstrüksiyon ev gibi homojen özelliğe sahip binalar her noktada aynı direnci gösterir. Bu da bu yapının depreme karşı dayanıklı olmasını sağlar.

 

Esnektir

Çelik konstrüksiyon ev ve beton temelli ev kıyaslandığı zaman ortaya çıkan bir başka fark ise esneklik alanında kendisini göstermektedir. Çelik konstrüksiyon ev son derece esnek bir yapıya sahiptir. Bunun temel nedeni esas olarak yukarıda saydığımız iki özellike, yani hafiflik ve homojenliğe dayanmaktadır. Hafiflik ve homojenlik sayesinde esneklik de beraber gelmektedir. Bu da bir evin ya da herhangi başka bir yapının deprem sırasında esnek olmasını sağlamaktadır

Yıldırım Riski Düşüktür

Çelik konstrüksiyon ev size aslanda pek de aklınıza gelmeyen bir fayda aha sağlar. Bu evlerde topraklama yapıldığı için yıldırım düşme tehlikesi minimuma indirgenmiştir. Bunun başlıca nedeni çeliğin yalıtıcı bir madde olmasıdır. Bununla birlikte güçlü bir şekilde izole edilmiş olması ve topraklama yapılası yıldırım düşmesi durumuna karşı evi korur. Bu riskin olduğu düşünülen yerlerde, çelik konstrüksiyon ev çok daha avantajlı olacaktır.

 

Çelik Konstrüksiyon Ev ve Yalıtım

Çelik konstrüksiyon ev sahibi olmak istiyorsunuz, ancak evinin nasıl bir yalıtım sistemine sahip olacağından emin olamıyorsunuz. Merak etmeyin! Çelik konstrüksiyon ev de tıpkı geleneksel yöntemler ile yapılmış ev gibi son derece farklı yalıtım yöntemleri ile yalıtılabilir. Yapılan sağlıklı bir mantolama ile, aşınma ve nem gibi problemlere karşı evinizi koruyabilirsiniz. Galvanize hale getirilmiş çelik malzemelerle yapılan evler, özellikle nemli bölgelerde tercih edilebilir, Zira bu malzeme nem ile aşınmaz. Bunun yanısıra paslanma sorunu da yaşanmaz. Kimi farklı malzemelerle yapılan evler, zaman zaman haşerelerin saldırısına uğrarlar. Temelde sorunlara neden olan bu gibi durumların düzeltilmesi de oldukça zordur. Öte yandan çelik konstrüksiyon ev ve binalarda bu tarz sorunlar yaşanmaz. Farklı yalıtım seçenleri ile eviniz güvenceye alınır. 

 

Galeri Daha Fazla

Hafif Çelik Tek Katlı Görsellerimiz

Hafif Çelik İki Katlı Görsellerimiz

Prefabrik Tek Katlı Görsellerimiz

Bungalov Görsellerimiz

Yaşam Alanı Konteynerı

Taşınabilir Tek Ünite Kabinler

Nişler ve Gizli Spot Aydınlatma

Kompozit Deck ürünleri ve uygulamaları

İç Mimari Tasarımlar

Mimari Projeler